Zwembad

| Medemblik Actueel - NHD

Siem Zeilemaker had al een paar keer gehoord van inwoners van de kern Medemblik niet meer mochten zwemmen in het Zuiderzee zwembad. Maar als hij dan ouders met hun kinderen naar zwemles zag gaan in het Zuiderzee zwembad dacht Siem dat het wel weer een onzinverhaal zou zijn.

Daar komt bij dat de raad van Medemblik sinds kort in in een flinke discussie is terecht gekomen over waar de komende jaren nog wel of niet geld voor is. Zo langzamerhand wordt wel duidelijk (en waar PWF trouwens tegen gestemd had) dat 12 miljoen of meer voor een nieuw zwembad in Wervershoof niet haalbaar is. En het is niet alleen eenmalig een pot met geld, maar ook nog eens een jaarlijkse bijdrage van ca. € 700.000,- in de exploitatie.

Maar goed, nieuwsgierig naar hoe dat nu zit bij Zwembad Zuiderzee met sluiting, belde Siem en maakte vorige week een afspraak met Robin Stolp, 1 van de directeuren.

Samen het zwembad doorgelopen, wat de laatste tijd enorm is opgeknapt en bij de koffie kreeg hij te horen dat de kans er inderdaad dik inzit dat het zwembad alleen voor bungalowhuurders open blijft. Door een of andere provinciale regel moet er extra toezicht zijn als er zwemmers uit Medemblik of andere gasten komen die geen huurder zijn en omdat de gemeente de jaarlijkse subsidie terugdraait tot € 0,- is dat niet meer rendabel.

Al pratende vroeg Siem hem of Zwembad Zuiderzee ooit serieus benaderd is om eventueel uit te breiden. Nee dus, maar ze zijn zeker geïnteresseerd en willen daarover graag met de gemeente in gesprek. Een brief is inmiddels gestuurd aan College en raad.

Voordeel van het bad in Medemblik is dat het niet alleen voor de Medemblikkers moet blijven, maar dat het een heel belangrijke slechtweervoorziening is voor de toeristen. Daardoor zou het zomaar, zeker qua exploitatie, veel voordeliger voor de gemeente kunnen zijn om hier een uitbreiding samen te ontwikkelen in plaats van zwembad de Zeehoek in Wervershoof.

De brief is door de directie van Zuiderzee verstuurd, het wachten is op de reactie.

0