Zorgverzekeraar kiezen

| Maria Weeber

Voor het eind van het jaar kiezen de mensen weer een zorgverzekering voor het komende jaar. Hoe maakt men de juiste keuze? De voordeligste polis? Ik ervoer afgelopen week schokkende dingen over de zorgverzekeringen: Ik verwees een cliënt naar GGZ instelling: Psygro. Eerst moest ik doorgeven welke zorgverzekering de cliënt had. Dat was Menzis. “Helaas”, zei ze en de verwijzing ging niet door, want het budget van Menzis was op voor dit jaar! Ze gaf nog een tip: het Zilveren Kruis heeft meer ruimte in hun budgetten.

Hetzelfde hoorde ik van een oude meneer: het budget van de instelling, waar hij hulp van kreeg, was op, dus hij moest zijn vaste hulp opgeven.
Hoe komt men erachter, dat dit niet gebeurt, bij de keuze van de zorgverzekering? Ik weet het niet. Ik belde met Menzis. Die zei dat dit landelijk zo geregeld is(?). Tja, maar zij regelen zelf de zorginkoop met instellingen.
Positief nieuws over de zorg: het Westfriesgasthuis geeft binnenkort Zinnige Zorg, een patiëntgerichte behandeling met één aanspreekpunt. Doelmatig en zuiniger. Kijk voor informatie over Zinnige Zorg hier.

0