Informatieavond laagvliegroutes

| Pieter Koning

Op woensdag 7 februari heeft PWF een informatieavond over de laagvliegroutes gehouden in Cultura, Andijk. Maria Weeber van PWF had deze avond georganiseerd. Maria is initiatiefnemer van de acties tegen de laagvliegroutes. Eerder is zij op 11 november samen met verontruste inwoners naar Lelystad gegaan om te protesteren.

Als de laagvliegroutes routes er komen zoals nu gepland, gaan met name Andijk en Wervershoof er veel last van ondervinden. Vanaf Lelystad stijgen de vliegtuigen op en blijven laag vliegen. Dit omdat ze anders het vliegverkeer van Schiphol hinderen. Boven Andijk gaan ze stijgen naar de gewenste hoogte. Dat levert veel geluidsoverlast op voor de inwoners van Andijk en Wervershoof. Tijdens de infoavond waren er ongeveer 80 inwoners aanwezig. Allen waren zij zeer ongerust over de ontwikkelingen. Ook is er een groep samengesteld van ongeruste inwoners die samen de acties gaan vormgeven.

Na afloop is er in klein Comite nog nagepraat over de effecten die het voor het milieu kan hebben.

Een van de zaken die tijdens de avond naar voren kwam is dat er een voorbeeldbrief zou komen, welke u naar de Kamercommissie infrastructuur en water kan mailen.

Download hier de brief die je zelf kan mailen naar de Kamercommissie.

Reportage: Drukbezochte bijeenkomst Andijk over laagvliegroutes Lelystad

 

0