Begroting 2018 in de gemeenteraad

| Siem Zeilemaker

Daar staan een aantal prima zaken in, maar in de ogen van pieter en Siem kan het nog veel beter. Daarom hebben we moties en amendementen ingediend:
1. Amendement om geld beschikbaar te stellen om leningen te verschaffen aan mensen die hun huis gasloos willen maken. Tenslotte moeten alle woningen in 2050 gasloos zijn. Dat betekent in onze gemeente elk jaar meer dan 600 woningen van t gas af!!
2. Amendement om meer geld voor duurzaamheid. Medemblik heeft wel een mooi duurzaamheidsprogramma, maar stelt daar (bijna) geen geld voor beschikbaar.
3. Een motie voor (veel)meer fietsparkeerplaatsen, met name in de kern Medemblik. Tegelijk vragen we, samen met het CDA, om een fietsbeleid voor de hele gemeente. Meer ruimte voor de fiets!!
4. Een motie voor meer dienstverlening van de gemeente. Laat er in bijna elke kern wekelijks een ambtenaar “thuiswerken” in bijv. het dorpshuis. Hebben mensen vragen dan kunnen ze daar terecht. Echt niet iedereen is digitaalvaardig.
5. wij als “gewone’ burger betalen voor het vuil dat veel bedrijven of winkels “gewoon” bij het huisvuil zetten. Zij betalen hier niets van. Onterecht, dus een motie.
6. Een leuke motie om meer mensen aan het sporten te krijgen; de verkiezing van de sportiefste straat van Medemblik
7. Een gezonde motie: gratis fruit voor alle schoolkinderen.
8. Een motie om beleid te maken hoe radicalisering tegen te gaan.
9. Een motie om veel meer kinderen te bereiken die in Medemblik in armoede leven
10. Een motie om met alle mogelijke partijen samen meer te doen tegen woninginbraken.

Als je hier vragen over hebt mail ons of bel Siem of Pieter.

0